Over ons

Over ons

Lunchroom Broodje Apart is een bijzondere vorm van een (re)-integratiebedrijf waar mensen, met name jongeren, met een functiebeperking en een grote afstand tot de arbeidsmarkt, worden opgeleid voor een betaalde of gesubsidieerde baan in de horeca of dienstverlenende sector. Broodje Apart is een sociale firma waar een maatschappelijk bevlogen onderneemster laat zien dat mensen met een beperking door te werken in de maatschappij kunnen participeren. De lunchroom draagt bij in het wegnemen van vooroordelen omtrent de doelgroepen en de maatschappelijke acceptatie van de doelgroep als reguliere werknemer. Uniek is dat de lunchroom gevestigd is in het centrum ‘t Zuid en de medewerkers in direct contact staan met klanten. Broodje Apart is inmiddels een begrip in Schijndel en omgeving. Broodje Apart, “net even anders”. Bent u met een grote groep, graag vooraf reserveren zodat u verzekerd bent van een plaats.

Tot ziens!

Janny en alle personeelsleden en medewerkers Broodje Apart

Geschiedenis

1997

In 1997 belandde ik in de WAO. Dit was na ruim 18 jaar werkzaam te zijn geweest in de GGZ. De reïntegratie verliep niet zoals ik had verwacht, dit ging zeer moeizaam. Mijn gevoel afgeschreven te zijn voor de arbeidsmarkt en mijn motivatie, energie en pogingen om aan de slag te komen, hebben mij gesterkt in het idee een eigen bedrijf te starten. Een bedrijf waar met name jongeren met een beperking, die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben, de kans krijgen om door middel van training en opleiding door te stromen naar de (gesubsidieerde) arbeidsmarkt.

2002

In 2002 opende ik in winkelcentrum “Het Zuid” in Schijndel, bijgestaan door een aantal vrijwilligers waaronder mijn ouders, de deuren van lunchroom Broodje Apart en startte ik met 12 jongeren.

2003

In 2003 tijdens de uitreiking van de Provinciale integratieprijs Provincie Noord Brabant behaalde ik de tweede plaats. In dit zelfde jaar werd ik tevens officieel erkend als opleidingsplaats voor HBO en MBO- stagiaires.

2004

In 2004 behaalden we een eerste plaats voor de beste bediening van Nederland volgens de Iens restaurantgids. Tevens richtte ik in 2004 de Stichting Broodnodig op en startten we met het project: “Opstap bij Stichting Broodnodig”. Hiervoor ontvingen we subsidie van het ESF en Start Foundation.

2005

In 2005 ontvingen we de AGW- prijs (arbeidsprojecten gehandicapten werknemers) provincie Noord Brabant 2005.

2006

In 2006 kregen we een erkenning als leerwerkbedrijf en startten we in 2007 samen met het ROC Koning Willem 1 College een interne opleiding Horeca –assistent niveau 1.

2007

Op 30 oktober 2007 openden we een ander initiatief met dezelfde doelgroep als Broodje Apart; Specialiteitenhuis D’n Overkant.

2009

In september 2009 gingen we een samenwerking aan met Woonservice Boschweg locatie het Gasthuis, waar onze jongeren in de horeca werkzaam zijn.

2010

In juni 2010 gingen we een samenwerking aan met de Schaapskooi waar ook onze jongeren werkzaam zijn in de horeca en dierverzorging groen en onderhoud.